Ez a stir fry nagyon egyszerű vacsi opció és tele van színes zöldségekkel. Ázsiai tájakra repít el minket egy szójaszószos-paradicsomos marináddal, friss újhagymával és szezámmaggal.
- Vékony csíkokra felvágjuk a marhahúst és ugyanígy a répát és paprikát is hasonló méretűekre vágjuk. A brokkolit pedig kis rózsákra szedjük.
- Egy wokban felhevítjük az olivaolajat, majd mehet bele a marhahús, amit magas lángon 3-4 perc alatt megpirítunk. Vékony cikkekre felvágjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a húshoz, bors és egy csipet só kíséretében. A wok egyik oldalába húzzuk a lepirított húst, majd a másik felébe helyezzük a zöldségeket, az újhagyma kivételével és közepes fokozaton pároljuk 2-3 percig lefedve.
- Ezután visszakapcsolunk magas lángra és alaposan elkeverjük az összetevőket, majd alaposan lepirítjuk.
- Amíg pirulnak a hozzávalók, kikeverjük a szószt. Egy tálba mehet a szójaszósz, paradicsomszósz, bors és pici só. Ezt alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a stir fry alapunkra. Az újhagymát felkarikázzuk és a háromnegyedét hozzáadjuk a stir fry-hoz, alaposan elkeverjük, majd közepesen magas lángon tovább pirítjuk.
- Frissen facsart lime lével, szezámmaggal és az újhagyma zöldjével tálaljuk.