Az Óvatos Duhajok 4 alapszabálya:

1.
Tartsd a sört hűtőben, lehetőleg a terméken jelzett ajánlott hőfokon.
A sörrel akkor is törődni kell, ha elhagyja a gyár kapuját. Legjobban úgy őrizheted meg a minőségét, ha a vásárlás után rögtön helyet keresel neki a hűtődben. Akkor is érdemes betenned, ha csak hetek vagy hónapok múlva tervezed elfogyasztani. A tejet sem hagyod kint szobahőmérsékleten, ugye?! Gondolj ugyanígy a sörödre. Ha meg szeretnéd őrizni az ízét, és elkerülnéd az oxidációt, tárold a terméken jelzett hőfokon addig, amíg el nem jött az ideje, hogy belekortyolj.
2.
Óvd a söröket a napfénytől!
Az UV sugárzás olyan kémiai reakciókat indíthat el kedvenc italodban, amelyek hatással lehetnek az íz élményre. Ne tedd fényre! Majd kimész vele a napra, amikor iszod.
3.
Tárold a sört álló pozícióban!
Egyszerű fizika: akkor érintkezik a legkevesebb levegővel a söröd, ha álló helyzetben tartod. Kevesebb levegő pedig kevesebb oxidációhoz vezet. Bingó! Tehát tedd be állítva a hűtőbe és tovább tartja meg a minőségét.
4.
Fogyasztás előtt a szűretlen söröket, mint az IPA, APA, vagy Búza forgasd meg egy kicsit.
Gurítgasd az asztalon vagy lögyböld meg az alját. Ez azért fontos, hogy az esetlegesen leülepedett élesztőt újra összekeverjük a sörrel. így lesz mindig egyformán telt és zamatos.