
We all know that alcohol is a substance of natural origin that is produced during the fermentation of natural sugars found in fruits, vegetables or grains. However, fewer people know that different fermented crops have different alcohol contents. The majority of beers contain about 5%, most wines contain 12% alcohol, while some spirits can have an alcohol content of more than 40%.
Alcohol should only be consumed in moderation, as it has a strong effect on the central nervous system, which regulates vital bodily functions such as digestion and blood circulation.
Did you know that it does not contain any preservatives, additives or fats? At the same time, it is important to get a complete and balanced picture of both the alcohol content of the beer and its nutritional aspects.
It is very important that alcohol can slow down our reflexes, impair our ability to coordinate, distort our vision, and cause memory loss and even momentary loss of consciousness. Therefore, you should not get behind the wheel and drive after drinking or do anything else that requires a sense of balance and coordination.
Let us remember forever: excessive alcohol consumption on a single occasion can cause "acute alcohol poisoning", which can even end in death.
When we drink, two things happen: alcohol initially calms the central nervous system; Then, if we can't stop and keep drinking, it irritates it more and more. In the first phase, we can be overcome by various emotions: joy, sadness, reassurance or anger. The second phase, irritation, can cause headaches, nausea and other unpleasant symptoms. Of course, we will sleep badly, and then we will wake up with headaches, heartburn, nausea, muscle aches and a dry mouth. Hangover cures (black coffee, cold showers, fresh air, or anything else) may improve well-being, but they do not speed up the process by which alcohol leaves the body.
Fontosnak tartjuk, hogy mindannyian önmérsékletet tanúsítsunk az alkoholfogyasztásban. Hogy tudjuk, mikor, mennyit szabad innunk. És hogy hol van az a bizonyos határ, amikor megálljt kell parancsolnunk. Ehhez szeretnénk most tippeket, tanácsokat adni Neked. Reméljük, hogy válaszainkat, iránymutatásunkat hasznosnak fogod találni. A weboldalon található tartalmak 18 éven felülieknek szólnak, kérjük ne oszd meg őket fiatalkorúakkal! Mielőtt azonban tovább böngészel, ne feledd: alkoholt csak a törvényben meghatározott, 18. életévüket betöltött felnőttek fogyaszthatnak; az elfogadható napi mennyiség határa negyven gramm tiszta szesz, ami nagyjából két üveg sörnek felel meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint; soha ne fogyassz alkoholt, ha vezetsz vagy gépet üzemeltetsz.
Ha megiszol egy pohár sört, akkor az abban található alkohol az emésztőrendszereden keresztül bejut a vérkeringésedbe, és szétterjed a testedben – nem egész néhány perc alatt. Ha bármilyen étel van a gyomrodban, az lassítja ennek sebességét, de amint az alkohol eléri az agyat, az azonnal hat a test irányítóközpontjaira, és ezzel ittasságot okoz. Általában a szervezet körülbelül 1 pohár sörnek megfelelő alkoholt éget el két-három óránként.
Ha megiszol egy pohár sört, akkor az abban található alkohol az emésztőrendszereden keresztül bejut a vérkeringésedbe, és szétterjed a testedben – nem egész néhány perc alatt. Ha bármilyen étel van a gyomrodban, az lassítja ennek sebességét, de amint az alkohol eléri az agyat, az azonnal hat a test irányítóközpontjaira, és ezzel ittasságot okoz. Általában a szervezet körülbelül 1 pohár sörnek megfelelő alkoholt éget el két-három óránként.
A legjobb egyáltalán nem inni alkoholt a terhesség ideje alatt. Az alkoholnak számos káros hatása lehet a megszületendő babára. Mivel nem lehet biztonsággal megállapítani azt a szintet, amely teljesen veszélytelen, ezért a nők ne igyanak alkoholt a terhesség alatt, illetve ha kisbabát szeretnének.
A válasz: semennyit. A sportolás és az alkohol nem összeegyeztethető. Már egy vagy két pohár alkohol is csökkenti a koncentrációképességet, rontja a mozgáskoordinációt, sőt még a látást is. Ezen kívül csökkenti a fájdalomérzetet, és így növeli a sérülés veszélyét.