Ahogy a sörfőzésnek, úgy a sörcsapolásnak is megvan a maga művészete. Az alábbi videókból megtudhatod, hogy milyen lépésekre kell odafigyelni sörcsapolás közben, így mindig tudni fogod, hol kapsz tökéletesen csapolt Sopronit.
1.
A POHÁRNAK MINDIG TISZTÁNAK ÉS HIDEGNEK KELL LENNIE A TÖKÉLETES CSAPOLÁS ÉRDEKÉBEN. EZÉRT KELL KIÖBLÍTENI CSAPOLÁS ELŐTT.
2.
EL KELL ENGEDNI AZ ELSŐ PÁR CSEPP SÖRT, MAJD A POHARAT 45°-OS SZÖGBEN A CSAP ALÁ TARTANI, AMÍG A HAB EL NEM ÉRI A POHÁR SZÁJÁT. FONTOS, HOGY A SÖRCSAP VÉGE NEM ÉRHET HOZZÁ A POHÁRHOZ ÉS KÉSŐBB A HABKORONÁHOZ SE!
3.
A SÖRALÁTÉT NEMCSAK ESZTÉTIKUS, DE HASZNOS IS: GARANTÁLJA, HOGY A LECSAPÓDOTT PÁRA NEM ÁZTATJA EL AZ ASZTALUNKAT.