Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
Démon
Soproni Óvatos Duhaj Démon
vásárlás
Hozzávalók 4 személyre:


A húshoz:

1,5dl Soproni Óvatos Duhaj Démon
4szelet vaddisznótarja
2ek mustár
1fej hagyma
2-3ág kakukkfű
2ág rozmaring
2szál sárgarépa
2szál fehérrépa
3gerezd fokhagyma
1tk borókabogyó
pár csepp halszósz
30ml olaj
só, bors

A körethez:

2ek barna cukor
2-3ek olaj
1fej hagyma
1fej lila káposzta (kisebb)
1csipet őrölt kömény
1tk ecet
só, bors
  1. A tarjákat kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és bekenjük mustárral.
  2. A kakukkfüvet és rozmaringot felaprítjuk. A hagymát és a répákat nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk, hőálló tálba rakjuk, és mehetnek mellé a fokhagymagerezdek és a borókabogyó.
  3. Rárakosgatjuk a húsokat, megszórjuk a zöld fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal, a sörrel, és lefedjük egy alufóliával.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra 30 percig sütjük, majd fólia nélkül további 25-30 percig pirítjuk.
  5. A körethez a lila káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát pedig felaprítjuk.
  6. Egy lábasban karamellizáljuk a barna cukrot, majd ráöntjük az olajat, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Ezután mehet rá a káposzta, só, bors, kömény, majd lefedjük, és időnként átkeverve kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
  7. Mikor kész a káposzta, belerakjuk az ecetet, átkeverjük, és a megpirult hússal, valamint a hús alatt párolódott/sült zöldségekkel tálaljuk.

Vaddisznótarja zöldségágyon, párolt lilakáposztával

haladó
főétel
húsos
Vaddisznótarja zöldségágyon, párolt lilakáposztával
  1. A tarjákat kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és bekenjük mustárral.
  2. A kakukkfüvet és rozmaringot felaprítjuk. A hagymát és a répákat nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk, hőálló tálba rakjuk, és mehetnek mellé a fokhagymagerezdek és a borókabogyó.
  3. Rárakosgatjuk a húsokat, megszórjuk a zöld fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal, a sörrel, és lefedjük egy alufóliával.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra 30 percig sütjük, majd fólia nélkül további 25-30 percig pirítjuk.
  5. A körethez a lila káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát pedig felaprítjuk.
  6. Egy lábasban karamellizáljuk a barna cukrot, majd ráöntjük az olajat, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Ezután mehet rá a káposzta, só, bors, kömény, majd lefedjük, és időnként átkeverve kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
  7. Mikor kész a káposzta, belerakjuk az ecetet, átkeverjük, és a megpirult hússal, valamint a hús alatt párolódott/sült zöldségekkel tálaljuk.

További receptek

marha / vad
sajtos ételek
tészta ételek
street food

A család többi tagja:

Soproni Óvatos Duhaj APA

Erősen komlózott, gyümölcsös, szűretlen sörkülönlegesség.
Részletek