Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
Démon
Soproni Óvatos Duhaj Démon
vásárlás
Hozzávalók:
3dl Soproni Óvatos Duhaj Démon
2ek olaj
1fej hagyma
4gerezd fokhagyma
1ek reszelt gyömbér
2ek barna cukor
2ek passata
1ek balzsamecet
500g darált marhahús
60ml szójaszósz
pár csepp halszósz
1ek szezámolaj
1csokor újhagyma
bors

A tálaláshoz:
100g rizs
szezámmag
  1. Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és a gyömbért. Megszórjuk a barna cukorral, amit karamellizálunk, hozzáadjuk a passatát és a balzsamecetet, majd megpirítjuk a marhahúst.
  2. Ráöntjük a szójaszószt, a halszószt és a szezámolajat, és borsozzuk. Felöntjük a sörrel, amivel 20 percig, alacsony lángon forraljuk, majd a végén belekeverjük a vékonyra karikázott újhagymát. Ezzel együtt még egyszer átforgatjuk.
  3. A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon készre főzzük. A fűszeres ragut a főtt rizzsel és szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Ragacsos, fűszeres darált marha rizzsel

kezdő
főétel
húsos
Ragacsos, fűszeres darált marha rizzsel
  1. Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és a gyömbért. Megszórjuk a barna cukorral, amit karamellizálunk, hozzáadjuk a passatát és a balzsamecetet, majd megpirítjuk a marhahúst.
  2. Ráöntjük a szójaszószt, a halszószt és a szezámolajat, és borsozzuk. Felöntjük a sörrel, amivel 20 percig, alacsony lángon forraljuk, majd a végén belekeverjük a vékonyra karikázott újhagymát. Ezzel együtt még egyszer átforgatjuk.
  3. A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon készre főzzük. A fűszeres ragut a főtt rizzsel és szezámmaggal megszórva tálaljuk.

További receptek

marha / vad
sajtos ételek
tészta ételek
street food

A család többi tagja:

Soproni Óvatos Duhaj APA

Erősen komlózott, gyümölcsös, szűretlen sörkülönlegesség.
Részletek