Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
Démon
Soproni Óvatos Duhaj Démon
vásárlás
2-3dl Soproni Óvatos Duhaj Démon
50dkg marhalapocka vagy -nyak
25dkg sütőtök vagy édesburgonya
5szem borókabogyó
1tk kávé
1narancs
1tk rozmaring
2-3dl Soproni Óvatos Duhaj Démon
2dkg vaj
20dkg kukoricadara
A marhát és a sütőtököt (vagy ha nincs idénye, akkor édesburgonyát) vágd ugyanakkora kockákra. Egy nagyobb lábasban forró olajon kezdd el pirítani a sütőtököt vagy az édesburgonyát.
  1. Ha mindegyik oldala aranybarnára pirult, akkor mellédobhatod a húst is. Fontos, hogy ezen a ponton a serpenyő minél forróbb legyen. A húsok oldalát addig a pontig pirítsd, amíg el nem kezd egy kis levet ereszteni. Ekkor gyorsan vedd le a tűzről, szórd rá a rozmaringot és a pirospaprikát, majd kavarj rajta kettőt, és öntsd fel 1 deci Démonnal.
  2. Ezután a húsra reszeld rá egy narancs héját, facsard rá a fél narancs levét, szórd meg 1 tk minél világosabb kávéval és a borókabogyóval. Az így kapott ragut öntsd fel annyi sörrel, hogy mindent ellepjen, majd tegyél rá egy tetőt, a hőmérsékletet állítsd alacsonyra, és néha kavard meg.
  3. Ha a marha már majdnem kész, elkezdheted a polentát. Ugyanúgy, mint a sörfőzésben, itt is a megfelelő arányok a legfontosabbak. 1 l forrásban lévő vízhez pontosan 20 dkg kukoricadarát kell öntened. Ezután kavargasd egy habverővel folyamatosan egészen addig, amíg a kukorica fel nem veszi a vizet, és sűrű masszává, polentává nem válik. Ha a polentád már elég sűrű, kis vajjal könnyíthetsz rajta. Minél többet használsz, annál krémesebb és gazdagabb lesz.
  4. Egy óra alatt a sütőtök teljesen szét fog főni, és isteni szósz lesz belőle. A narancs és a paprika kiemeli a marhahús édességét, a boróka és a kávé pedig elegáns összhangot képez a Soproni Óvatos Duhaj Démon sörrel.

Narancsos, sütőtökös marha polentával

haladó
főétel
húsos
Narancsos, sütőtökös marha polentával
A marhát és a sütőtököt (vagy ha nincs idénye, akkor édesburgonyát) vágd ugyanakkora kockákra. Egy nagyobb lábasban forró olajon kezdd el pirítani a sütőtököt vagy az édesburgonyát.
  1. Ha mindegyik oldala aranybarnára pirult, akkor mellédobhatod a húst is. Fontos, hogy ezen a ponton a serpenyő minél forróbb legyen. A húsok oldalát addig a pontig pirítsd, amíg el nem kezd egy kis levet ereszteni. Ekkor gyorsan vedd le a tűzről, szórd rá a rozmaringot és a pirospaprikát, majd kavarj rajta kettőt, és öntsd fel 1 deci Démonnal.
  2. Ezután a húsra reszeld rá egy narancs héját, facsard rá a fél narancs levét, szórd meg 1 tk minél világosabb kávéval és a borókabogyóval. Az így kapott ragut öntsd fel annyi sörrel, hogy mindent ellepjen, majd tegyél rá egy tetőt, a hőmérsékletet állítsd alacsonyra, és néha kavard meg.
  3. Ha a marha már majdnem kész, elkezdheted a polentát. Ugyanúgy, mint a sörfőzésben, itt is a megfelelő arányok a legfontosabbak. 1 l forrásban lévő vízhez pontosan 20 dkg kukoricadarát kell öntened. Ezután kavargasd egy habverővel folyamatosan egészen addig, amíg a kukorica fel nem veszi a vizet, és sűrű masszává, polentává nem válik. Ha a polentád már elég sűrű, kis vajjal könnyíthetsz rajta. Minél többet használsz, annál krémesebb és gazdagabb lesz.
  4. Egy óra alatt a sütőtök teljesen szét fog főni, és isteni szósz lesz belőle. A narancs és a paprika kiemeli a marhahús édességét, a boróka és a kávé pedig elegáns összhangot képez a Soproni Óvatos Duhaj Démon sörrel.

További receptek

marha / vad
street food
sajtos ételek
tészta ételek
sajtos ételek

A család többi tagja:

Soproni Óvatos Duhaj APA

Erősen komlózott, gyümölcsös, szűretlen sörkülönlegesség.
Részletek