A sztrapacska mindenhogy is jó. Most íme egy sajtkrémes-kolbászos változat, ami pillanatok alatt elkészül.
- A sztrapacskához a burgonyát nyersen lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összedolgozzuk. Ha esetleg nagyon ragadós lenne a tészta, 1-2 kanál lisztet tegyünk még hozzá. Enyhén sós, bő, lobogó vízbe szaggatjuk a tésztánkat, és 7-8 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
- A kolbászt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és száraz, forró serpenyőben kisütjük a zsírját, majd félretesszük.
- A krémsajthoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított snidlinget, és sózzuk. Ráöntjük a sztrapacskára a kolbásszal együtt, és az egészet alaposan összekeverjük. Egy hőálló tálba tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük. A tetejének kis színt kell kapnia.
- Ha elkészült, megszórjuk apró kockákra vágott lilahagymával, frissen aprított petrezselyemmel, és tálaljuk.