A pad thai egy közeli rokona ez a mogyoróvajas tészta, ami fehérjében gazdag és tele van rengeteg zöldséggel.
- A zöldségeket felaprítjuk. A gombákat félbe, majd cikkekre vágjuk, a répát vékony 3-4 centis csíkokra, a káposztát vékony csíkokra, a brokkolit pedig kis rózsákra szedjük.
- A tofut apró kockákra vágjuk, majd egy tálban elkeverjük a keményítővel és sóval. Majd egy wokban olívaolajat hevítünk és lepirítjuk alaposan benne a tofut. Ha lepirult, hozzáadjuk elsőnek a cikkekre vágott fokhagymákat, majd 2 perc után a zöldségeket. Magas lángon megpirítjuk pár perc alatt, majd öntünk alá kevés vizet és lefedjük 3-4 percre, hogy picit párolódjanak a zöldségek. Eközben kikeverjük a szószunkat egy kisebb tálban. Csomómentesre keverjük habverő segítségével.
- Levesszük a fedőt a wokról és tovább pirítjuk az összetevőket, majd 5-6 perc után hozzáöntjük a mogyoróvajas szószunkat. Alacsonyra vesszük a lángot és rotyogtatjuk a mogyoróvajas szószt. Eközben kifőzzük a rizstésztát.
- Mikor kifőtt a tészta, hozzáadjuk a raguhoz és alaposan elkeverjük, hogy mindenhol érje a tésztát a mogyoróvajas zöldséges szósz.
- Végül reszelünk rá friss gyömbért, apróra vágott koriandert dobunk rá, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a lime levét. Elkeverjük és 1-2 percig pirítjuk még. Majd frissen tálaljuk extra korianderrel és újhagymával.