Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
APA
Soproni Óvatos Duhaj APA
vásárlás
Hozzávalók 2 főre:
400 g csiperkegomba
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
8 db aszalt paradicsom

bors
szerecsendió
250 ml tejszín
2 ág oregánó
7-8 bazsalikomlevél
250 g tagliatelle

A gombákat felszeleteljük, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk. A vörös- és fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon, egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Az aszalt paradicsomokat durvára vágjuk, és ezt is a hagymákhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót, majd felöntjük a tejszínnel, egyet forralunk rajta, és beletépkedjük a zöldfűszereket, végül a gombát is beleszórjuk. Mindeközben bő, enyhén sós, forró vízben kifőzzük a tésztát, és a mártással összekeverve tálaljuk.

Gombás-aszalt paradicsomos tagliatelle

kezdő
főétel
vegetáriánus
Gombás-aszalt paradicsomos tagliatelle

A gombákat felszeleteljük, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk. A vörös- és fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon, egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Az aszalt paradicsomokat durvára vágjuk, és ezt is a hagymákhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót, majd felöntjük a tejszínnel, egyet forralunk rajta, és beletépkedjük a zöldfűszereket, végül a gombát is beleszórjuk. Mindeközben bő, enyhén sós, forró vízben kifőzzük a tésztát, és a mártással összekeverve tálaljuk.

További receptek

marha / vad
sajtos ételek
tészta ételek
street food
Elmúltál már 18 éves?

Kérjük, a belépéshez add meg születési dátumod!