Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
IPA
Soproni Óvatos Duhaj IPA
vásárlás
Hozzávalók 4 főre:
A fűszeres raguhoz:
1 fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
400 g darált marhahús
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk chilipehely
1 tk füstölt fűszerpaprika
1 tk szárított oregánó
1 tk római kömény
250 ml passata

A salsához:
4 db paradicsom
0,5 db zöld kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
só, bors
2 ek olívaolaj
0,5 csokor petrezselyem
0,5 db lime leve

A tálaláshoz:
6-8 db taco shell
50 ml tejföl
koriander (vagy petrezselyem)
  1. A raguhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, és a felhevített olajra dobjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymákat, és üvegesre pirítjuk. Ezután megpirítjuk a hagymákon a darált húst, fűszerezzük, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel, és 1-1,5 órán át főzzük, időnként kevés vízzel felöntjük, ha elpárolgott a folyadék alóla.
  2. A salsához a paradicsomokat kettévágjuk, kivágjuk a csumájukat, majd egy kanál segítségével eltávolítjuk a leveses-magos belsejüket. A paradicsom húsát kicsi kockákra vágjuk, ezután felkockázzuk a kaliforniai paprikát és a lila hagymát is, majd mehet minden egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az olívaolajat, az apróra vágott petrezselymet, valamint a lime levét.
  3. A tacók aljára rakunk egy nagy adag húsos ragut, erre jöhet a salsa, kevés tejföl és durvára vágott koriander.

Fűszeres darált húsos-salsás taco

30 perc
kezdő
Fűszeres darált húsos-salsás taco
  1. A raguhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, és a felhevített olajra dobjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymákat, és üvegesre pirítjuk. Ezután megpirítjuk a hagymákon a darált húst, fűszerezzük, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel, és 1-1,5 órán át főzzük, időnként kevés vízzel felöntjük, ha elpárolgott a folyadék alóla.
  2. A salsához a paradicsomokat kettévágjuk, kivágjuk a csumájukat, majd egy kanál segítségével eltávolítjuk a leveses-magos belsejüket. A paradicsom húsát kicsi kockákra vágjuk, ezután felkockázzuk a kaliforniai paprikát és a lila hagymát is, majd mehet minden egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az olívaolajat, az apróra vágott petrezselymet, valamint a lime levét.
  3. A tacók aljára rakunk egy nagy adag húsos ragut, erre jöhet a salsa, kevés tejföl és durvára vágott koriander.

További receptek

marha / vad
sajtos ételek
tészta ételek
street food