250 g görög joghurt
kb. 10 szál snidling
1-2 tk reszelt torma
só, bors
2 db csirkefelsőcomb-filé
20 ml olaj
250 g vörös cheddar
1 db ciabatta
0,5 fej tölgylevélsaláta
A joghurthoz hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, a reszelt tormát, sózzuk és borsozzuk. A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon 2-3 percig pirítjuk a csirke egyik oldalát. Mikor szép aranybarna, közepesre visszavesszük a hőfokot, megfordítjuk a combot, majd egy másik serpenyővel vagy fedővel letakarjuk és 3-4 percig párolva sütjük.
A megsült combokat kivesszük a serpenyőből. A sajtot lereszeljük, a ciabattát félbevágjuk hosszában és keresztben is, majd az alját megkenjük a tormás joghurttal, rátesszük a salátaleveleket, a felszeletelt csirkecombot, a reszelt sajtot, majd a ciabatta tetejét is megkenjük a joghurttal, és bezárjuk vele a szendvicset.
Tormás-snidlinges csirkés szendvics
kezdő
útravaló
A joghurthoz hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, a reszelt tormát, sózzuk és borsozzuk. A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon 2-3 percig pirítjuk a csirke egyik oldalát. Mikor szép aranybarna, közepesre visszavesszük a hőfokot, megfordítjuk a combot, majd egy másik serpenyővel vagy fedővel letakarjuk és 3-4 percig párolva sütjük.
A megsült combokat kivesszük a serpenyőből. A sajtot lereszeljük, a ciabattát félbevágjuk hosszában és keresztben is, majd az alját megkenjük a tormás joghurttal, rátesszük a salátaleveleket, a felszeletelt csirkecombot, a reszelt sajtot, majd a ciabatta tetejét is megkenjük a joghurttal, és bezárjuk vele a szendvicset.