A krémhez:
250 g krémsajt
só, bors
1 kis csokor snidling
A gofrihoz:
100 g puha vaj
400 g liszt
500 ml tej
3 db tojás
1 csomag sütőpor
150 g vörös cheddar
só, bors
olajspray vagy olaj a sütéshez
A krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és apróra vágott snidlinggel, majd habzsákba töltjük a krémet.
A vajat kissé elkeverjük robotgéppel, és ha már krémesebb, 50 g liszttel összedolgozzuk, majd kevés tejjel (kb. 30 ml) felöntjük, és átkeverjük, így biztosan csomómentes lesz a tészta. A tálba ütjük a tojásokat, beleszórjuk a maradék lisztet, a sütőport, a reszelt cheddart, beleöntjük a megmaradt tejet, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.
A gofrisütő mélyedéseit befújjuk vékonyan olajspray-vel vagy kiolajozzuk, és kisütjük benne a gofrikat. A ropogósra sült gofrik mélyedéseibe nyomunk a krémből, és tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés aprított snidlinggel.
Sajtos gofri
kezdő
partikaja
vegetáriánus
A krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és apróra vágott snidlinggel, majd habzsákba töltjük a krémet.
A vajat kissé elkeverjük robotgéppel, és ha már krémesebb, 50 g liszttel összedolgozzuk, majd kevés tejjel (kb. 30 ml) felöntjük, és átkeverjük, így biztosan csomómentes lesz a tészta. A tálba ütjük a tojásokat, beleszórjuk a maradék lisztet, a sütőport, a reszelt cheddart, beleöntjük a megmaradt tejet, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.
A gofrisütő mélyedéseit befújjuk vékonyan olajspray-vel vagy kiolajozzuk, és kisütjük benne a gofrikat. A ropogósra sült gofrik mélyedéseibe nyomunk a krémből, és tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés aprított snidlinggel.
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény javításához és későbbi személyre szóló hirdetések megjelenítéséhez! Elfogadod a javasolt cookie (süti) beállításokat? További részleteket a cookie tájékoztatóban találsz.