Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
APA
Soproni Óvatos Duhaj APA
vásárlás
Pizzatészta (2 db pizzához):
1dl Soproni Óvatos Duhaj APA
0,5kg búzaliszt (¾-ét kicserélheted teljes kiőrlésű lisztre is)
15g élesztő
1kk só
2dl víz

Paradicsomszósz:
140g sűrített paradicsom
1tk curry
1tk oregano
1tk Worcestershire szósz
Csipet só és cukor
ízlés szerint rozmaring, bazsalikom, kakukkfű vagy majoranna

Ami a pizza tetejére kerül:
5dkg chorizo kolbász
15dkg mozzarella
Pritaminpaprika (minél több színben, annál jobb)
Pepperoni
Rukkola
Egy keverőtálban oldd fel az élesztőt a vízben, majd fokozatosan adagolva add hozzá a lisztet és a sót. A tésztát kézzel vagy robotgéppel 5-10 percig kell dagasztanod. Ha a tészta összeállt, a tetejét szórd meg liszttel, és tedd meleg helyre, hogy megkeljen. Ha van időd, a tökéletes hatás érdekében pár óra múlva gyúrd át a tésztát, és hagyd újra megkelni. Ha megkelt a tészta, kapcsold be a sütőt 220 fokra, és a paradicsomszószhoz keverd össze a hozzávalókat egy kis tálban. Ha a szószt túl sűrűnek ítéled, óvatosan adagolva (egy-egy centiliterenként) nyugodtan felhúzhatod egy kis APA sörrel!
  1. Tegyél egy sütőpapírt a tepsire, és locsold meg egy kis olivaolajjal. A tésztát felezd meg, és nyújtsd rá a sütőpapírra. Egy evőkanál segítségével kend rajta szét a szósz felét, majd csipkedd meg körben a tészta szélét, hogy az kicsit vastagabb és ropogósabb legyen.
  2. Egyelőre csak a chorizo kolbászt és a pepperonit rakd rá, és tedd be a sütőbe. Ha a pizza széle már szép aranybarnára sült (kb 10-15 perc), vedd ki a pizzát, és rakd rá a sajtot és a paprikát, majd 5 percre rakd vissza a sütőbe.
  3. Ezután már kész is van a pizzád, de tálalás előtt még egy kis rukkolával feldobhatod a látványt és az ízeket. A fűszeres paradicsomszószod, a chorizo kolbász, a zöldségek és a pizzára olvasztott sajt szenzációs összhangban lesz az APA söröddel!

Pizza chorizoval és házi currys paradicsomszósszal

haladó
főétel
húsos
Pizza chorizoval és házi currys paradicsomszósszal
Egy keverőtálban oldd fel az élesztőt a vízben, majd fokozatosan adagolva add hozzá a lisztet és a sót. A tésztát kézzel vagy robotgéppel 5-10 percig kell dagasztanod. Ha a tészta összeállt, a tetejét szórd meg liszttel, és tedd meleg helyre, hogy megkeljen. Ha van időd, a tökéletes hatás érdekében pár óra múlva gyúrd át a tésztát, és hagyd újra megkelni. Ha megkelt a tészta, kapcsold be a sütőt 220 fokra, és a paradicsomszószhoz keverd össze a hozzávalókat egy kis tálban. Ha a szószt túl sűrűnek ítéled, óvatosan adagolva (egy-egy centiliterenként) nyugodtan felhúzhatod egy kis APA sörrel!
  1. Tegyél egy sütőpapírt a tepsire, és locsold meg egy kis olivaolajjal. A tésztát felezd meg, és nyújtsd rá a sütőpapírra. Egy evőkanál segítségével kend rajta szét a szósz felét, majd csipkedd meg körben a tészta szélét, hogy az kicsit vastagabb és ropogósabb legyen.
  2. Egyelőre csak a chorizo kolbászt és a pepperonit rakd rá, és tedd be a sütőbe. Ha a pizza széle már szép aranybarnára sült (kb 10-15 perc), vedd ki a pizzát, és rakd rá a sajtot és a paprikát, majd 5 percre rakd vissza a sütőbe.
  3. Ezután már kész is van a pizzád, de tálalás előtt még egy kis rukkolával feldobhatod a látványt és az ízeket. A fűszeres paradicsomszószod, a chorizo kolbász, a zöldségek és a pizzára olvasztott sajt szenzációs összhangban lesz az APA söröddel!

További receptek

marha / vad
sajtos ételek
tészta ételek
street food
Elmúltál már 18 éves?

Kérjük, a belépéshez add meg születési dátumod!