Egy keverőtálban oldd fel az élesztőt a vízben, majd fokozatosan adagolva add hozzá a lisztet és a sót. A tésztát kézzel vagy robotgéppel 5-10 percig kell dagasztanod. Ha a tészta összeállt, a tetejét szórd meg liszttel, és tedd meleg helyre, hogy megkeljen. Ha van időd, a tökéletes hatás érdekében pár óra múlva gyúrd át a tésztát, és hagyd újra megkelni.
Ha megkelt a tészta, kapcsold be a sütőt 220 fokra, és a paradicsomszószhoz keverd össze a hozzávalókat egy kis tálban. Ha a szószt túl sűrűnek ítéled, óvatosan adagolva (egy-egy centiliterenként) nyugodtan felhúzhatod egy kis APA sörrel!
- Tegyél egy sütőpapírt a tepsire, és locsold meg egy kis olivaolajjal. A tésztát felezd meg, és nyújtsd rá a sütőpapírra. Egy evőkanál segítségével kend rajta szét a szósz felét, majd csipkedd meg körben a tészta szélét, hogy az kicsit vastagabb és ropogósabb legyen.
- Egyelőre csak a chorizo kolbászt és a pepperonit rakd rá, és tedd be a sütőbe. Ha a pizza széle már szép aranybarnára sült (kb 10-15 perc), vedd ki a pizzát, és rakd rá a sajtot és a paprikát, majd 5 percre rakd vissza a sütőbe.
- Ezután már kész is van a pizzád, de tálalás előtt még egy kis rukkolával feldobhatod a látványt és az ízeket.
A fűszeres paradicsomszószod, a chorizo kolbász, a zöldségek és a pizzára olvasztott sajt szenzációs összhangban lesz az APA söröddel!