A karamellizált mangóhoz:
1 db mangó húsa
40 g cukor
30 ml víz
A panna cottához:
7 g zselatin
100 ml tej (2,8%-os)
500 ml tejszín (30%-os)
100 g cukor
1 db vaníliarúd magjai
A mangót meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és egy kis gyorsforralóban a cukorral és a vízzel együtt nagyjából 5 percig főzzük. Kb. 1 nagyobb teáskanálnyit félrerakunk belőle, a többit pedig eloszlatjuk 4 db pohár alján, és hűtőbe dobjuk őket 20 percre.
Kb. 30 ml tejben elkeverjük a zselatint, és félrerakjuk pár percre. A tejszínbe belekeverjük a cukrot, a vaníliamagokat, és a vaníliarúd hüvelyét is, beleöntjük a maradék tejet, és belerakjuk a zselatint is. Jól összemelegítjük, hogy feloldódjon a zselatin, majd eloszlatjuk a hűtőből kivett poharakban a mangókockák tetején. Hűtőben nagyjából 4-5 órát pihentetjük, vagy fagyasztóban 1,5-2 órát.
Mikor megdermedt a panna cotta, a tetejükre rakjuk a félretett mangókockákat, és pár mentalevéllel díszítjük.
Mangós panna cotta
haladó
desszert
randikaja
A mangót meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és egy kis gyorsforralóban a cukorral és a vízzel együtt nagyjából 5 percig főzzük. Kb. 1 nagyobb teáskanálnyit félrerakunk belőle, a többit pedig eloszlatjuk 4 db pohár alján, és hűtőbe dobjuk őket 20 percre.
Kb. 30 ml tejben elkeverjük a zselatint, és félrerakjuk pár percre. A tejszínbe belekeverjük a cukrot, a vaníliamagokat, és a vaníliarúd hüvelyét is, beleöntjük a maradék tejet, és belerakjuk a zselatint is. Jól összemelegítjük, hogy feloldódjon a zselatin, majd eloszlatjuk a hűtőből kivett poharakban a mangókockák tetején. Hűtőben nagyjából 4-5 órát pihentetjük, vagy fagyasztóban 1,5-2 órát.
Mikor megdermedt a panna cotta, a tetejükre rakjuk a félretett mangókockákat, és pár mentalevéllel díszítjük.
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény javításához és későbbi személyre szóló hirdetések megjelenítéséhez! Elfogadod a javasolt cookie (süti) beállításokat? További részleteket a cookie tájékoztatóban találsz.