Váratlanul bejelentkeztek a vendégek, vagy csak nassolnál valamit? Akkor a megoldás ez a pillanatok alatt elkészíthető, isteni juhtúrós-pesztós rúd.
- Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a juhtúrót, a túrót, a vajat, 2 db tojást, a pesztót és a sót, végül belemorzsoljuk az élesztőt, majd az egészet jól összedolgozzuk.
- Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd késsel vagy derelyevágóval 1-1,5 cm széles és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük úgy, hogy 1 cm távolság legyen a rudak között. Egy kis tálban felverjük a maradék tojást, és lekenjük vele a rudakat.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 14 perc alatt készre sütjük. Kis kosárkába szedjük a rudakat, és már mehetnek is az asztalra.