Az alaphoz a zabkekszet aprítógépbe tördeljük és alaposan lezúzzuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, 3-4 másodpercig keverjük az aprítóban, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába simítjuk, és hűtőbe rakjuk megdermedni. A csokis réteghez a tejszínt jól felforrósítjuk, leöntjük az összetördelt étcsokit, megvárjuk amíg elkezd felolvadni, majd homogénre keverjük. A krémsajtot, mascarponét, porcukrot elkeverjük egymással, majd belekeverjük a csokis tejszínt is. A megdermedt zabkekszes alapról lekapcsoljuk a formát, majd két, hosszú csík sütőpapírt illesztünk az alap és a forma széle közé, és újra rácsatoljuk a formát. A csokis krémet rásimítjuk a zabkekszes alapra és fagyasztóba rakjuk, hogy megdermedjen (kb. 30-40 perc).
- A világos réteghez a vízbe szórjuk a zselatint, kissé átkeverjük, majd félrerakjuk. A hideg tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a zselatint berakjuk mikróba 2-3 mp-re, hogy feloldódjon, belecsorgatjuk a tejszínbe és átkeverjük.
- Belekeverjük a mascarponét és a krémsajtot is. Rásimítjuk a megdermedt csokis rétegre, belenyomkodjuk a málnaszemeket, elsimítjuk a tetejét és 1 órára fagyasztóba rakjuk.
- Mikor teljesen megdermedt a teteje, elkészítjük a meggyzselés réteget. A torta tetejére ültetjük körben a málnaszemeket. A sörbe belekeverjük a zselatint, 3-4 percig pihentetjük, felmelegítjük és ráöntjük a torta tetejére. Megvárjuk amíg megdermed, 1-2 órát még pihentetjük a hűtőben a tortát, hogy szépen szeletelhető legyen.