Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
Meggy Ale
Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale
vásárlás
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:
Az alaphoz:
300g zabkeksz
140g olvasztott vaj
A csokis réteghez
100ml forró habtejszín
180g étcsoki
300g natúr krémsajt
200g mascarpone
100g porcukor

A világos réteghez:
5g zselatin
60ml víz
200ml hideg habtejszín
100g porcukor
300g natúr krémsajt
200g mascarpone
100g friss málna

A meggysörös réteghez:
220ml Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale
10g zselatin

A díszítéshez:
100g málna
Az alaphoz a zabkekszet aprítógépbe tördeljük és alaposan lezúzzuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, 3-4 másodpercig keverjük az aprítóban, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába simítjuk, és hűtőbe rakjuk megdermedni. A csokis réteghez a tejszínt jól felforrósítjuk, leöntjük az összetördelt étcsokit, megvárjuk amíg elkezd felolvadni, majd homogénre keverjük. A krémsajtot, mascarponét, porcukrot elkeverjük egymással, majd belekeverjük a csokis tejszínt is. A megdermedt zabkekszes alapról lekapcsoljuk a formát, majd két, hosszú csík sütőpapírt illesztünk az alap és a forma széle közé, és újra rácsatoljuk a formát. A csokis krémet rásimítjuk a zabkekszes alapra és fagyasztóba rakjuk, hogy megdermedjen (kb. 30-40 perc).
  1. A világos réteghez a vízbe szórjuk a zselatint, kissé átkeverjük, majd félrerakjuk. A hideg tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a zselatint berakjuk mikróba 2-3 mp-re, hogy feloldódjon, belecsorgatjuk a tejszínbe és átkeverjük.
  2. Belekeverjük a mascarponét és a krémsajtot is. Rásimítjuk a megdermedt csokis rétegre, belenyomkodjuk a málnaszemeket, elsimítjuk a tetejét és 1 órára fagyasztóba rakjuk.
  3. Mikor teljesen megdermedt a teteje, elkészítjük a meggyzselés réteget. A torta tetejére ültetjük körben a málnaszemeket. A sörbe belekeverjük a zselatint, 3-4 percig pihentetjük, felmelegítjük és ráöntjük a torta tetejére. Megvárjuk amíg megdermed, 1-2 órát még pihentetjük a hűtőben a tortát, hogy szépen szeletelhető legyen.

Csokis-málnás sajttorta sütés nélkül

haladó
desszert
Csokis-málnás sajttorta sütés nélkül
Az alaphoz a zabkekszet aprítógépbe tördeljük és alaposan lezúzzuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, 3-4 másodpercig keverjük az aprítóban, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába simítjuk, és hűtőbe rakjuk megdermedni. A csokis réteghez a tejszínt jól felforrósítjuk, leöntjük az összetördelt étcsokit, megvárjuk amíg elkezd felolvadni, majd homogénre keverjük. A krémsajtot, mascarponét, porcukrot elkeverjük egymással, majd belekeverjük a csokis tejszínt is. A megdermedt zabkekszes alapról lekapcsoljuk a formát, majd két, hosszú csík sütőpapírt illesztünk az alap és a forma széle közé, és újra rácsatoljuk a formát. A csokis krémet rásimítjuk a zabkekszes alapra és fagyasztóba rakjuk, hogy megdermedjen (kb. 30-40 perc).
  1. A világos réteghez a vízbe szórjuk a zselatint, kissé átkeverjük, majd félrerakjuk. A hideg tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a zselatint berakjuk mikróba 2-3 mp-re, hogy feloldódjon, belecsorgatjuk a tejszínbe és átkeverjük.
  2. Belekeverjük a mascarponét és a krémsajtot is. Rásimítjuk a megdermedt csokis rétegre, belenyomkodjuk a málnaszemeket, elsimítjuk a tetejét és 1 órára fagyasztóba rakjuk.
  3. Mikor teljesen megdermedt a teteje, elkészítjük a meggyzselés réteget. A torta tetejére ültetjük körben a málnaszemeket. A sörbe belekeverjük a zselatint, 3-4 percig pihentetjük, felmelegítjük és ráöntjük a torta tetejére. Megvárjuk amíg megdermed, 1-2 órát még pihentetjük a hűtőben a tortát, hogy szépen szeletelhető legyen.

További receptek

marha / vad
street food
sajtos ételek
tészta ételek
sajtos ételek

A család többi tagja:

Soproni Óvatos Duhaj APA

Erősen komlózott, gyümölcsös, szűretlen sörkülönlegesség.
Részletek
Elmúltál már 18 éves?

Kérjük, a belépéshez add meg születési dátumod!

A belépéssel elfogadod az Adatvédelmi nyilatkozatot és a Cookie szabályzatot