A halhoz:
300 g tőkehal
só
bors
1 csipet chilipehely
2 ek olívaolaj
A mártáshoz:
0,5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
7 db olajban eltett, aszalt paradicsom
só
bors
chilipehely
15 g vaj
80 g bébispenót
180 ml tejszín
friss petrezselyem a tálaláshoz
A rizst alaposan átmossuk, majd olajat öntünk egy lábasba, 1-2 percig pirítjuk rajta a rizst, sózzuk, majd felöntjük a vízzel, és közepes lángon, időnként megkeverve készre főzzük.
Közben a halat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés chilipelyhet is szórunk rá, majd kevés olajon, pár perc alatt megsütjük.
A mártáshoz a vörös- és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Az aszalt paradicsomokat csíkokra vágjuk, és ez is mehet a hagymához.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilivel, beledobjuk a vajat, majd rádobjuk a spenótot, és amikor összeesett, felöntjük a tejszínnel, pár perc alatt összeforraljuk, és kész is a mártás.
A kész rizst tányérokba szedjük, rárakjuk a mártást, majd a tőkehalat, és kevés petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Chilis tőkehal aszalt paradicsomos mártásban
haladó
főétel
hal
A rizst alaposan átmossuk, majd olajat öntünk egy lábasba, 1-2 percig pirítjuk rajta a rizst, sózzuk, majd felöntjük a vízzel, és közepes lángon, időnként megkeverve készre főzzük.
Közben a halat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés chilipelyhet is szórunk rá, majd kevés olajon, pár perc alatt megsütjük.
A mártáshoz a vörös- és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Az aszalt paradicsomokat csíkokra vágjuk, és ez is mehet a hagymához.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilivel, beledobjuk a vajat, majd rádobjuk a spenótot, és amikor összeesett, felöntjük a tejszínnel, pár perc alatt összeforraljuk, és kész is a mártás.
A kész rizst tányérokba szedjük, rárakjuk a mártást, majd a tőkehalat, és kevés petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.