A tésztához a lisztet, sót és élesztőt összekeverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vizet is, és 10 percen keresztül dagasztjuk. Meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva, 50 percig kelesztjük.
- A raguhoz az olívaolajon alaposan megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a lereszelt sárgarépát és az aprított szárzellert, majd jöhet rá a zúzott fokhagyma, amit még 2-3 percen keresztül pirítunk.
- Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit sózunk, borsozunk, ráreszeljük a szerecsendiót, és a húst megpirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal és a sörrel.
- Megszórjuk az aprított bazsalikommal, majd felöntjük a tejjel, és 10 percen keresztül, alacsony lángon főzzük a ragut, hogy a leve elfőjön, így majd nem áztatja szét sütés közben a tésztát.
- A megkelt tésztát alaposan lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy olajozott tortaformába tesszük, úgy, hogy a szélek kilógjanak.
- A kissé kihűlt ragut beletöltjük a tésztába, megszórjuk a reszelt mozzarellával, és a tészta túllógó szélét egy olló vagy kés segítségével levágjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük a pitét. Sütés után érdemes várni kicsit, hogy szépen szeletelhető legyen.