Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
APA
Soproni Óvatos Duhaj APA
vásárlás
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:
A tésztához:
400g pizzaliszt (00-ás)
12g só
40ml olívaolaj
280ml langyos víz

A raguhoz:
80ml Soproni Óvatos Duhaj APA
1ek olívaolaj
1fej vöröshagyma
1szál zellerszár
1szál sárgarépa
2gerezd fokhagyma
500g darált marhahús
só, bors
fél szem szerecsendió
500g darabolt paradicsom (konzerv)
1csokor friss bazsalikom
70ml tej
200g mozzarella
A tésztához a lisztet, sót és élesztőt összekeverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vizet is, és 10 percen keresztül dagasztjuk. Meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva, 50 percig kelesztjük.
  1. A raguhoz az olívaolajon alaposan megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a lereszelt sárgarépát és az aprított szárzellert, majd jöhet rá a zúzott fokhagyma, amit még 2-3 percen keresztül pirítunk.
  2. Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit sózunk, borsozunk, ráreszeljük a szerecsendiót, és a húst megpirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal és a sörrel.
  3. Megszórjuk az aprított bazsalikommal, majd felöntjük a tejjel, és 10 percen keresztül, alacsony lángon főzzük a ragut, hogy a leve elfőjön, így majd nem áztatja szét sütés közben a tésztát.
  4. A megkelt tésztát alaposan lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy olajozott tortaformába tesszük, úgy, hogy a szélek kilógjanak.
  5. A kissé kihűlt ragut beletöltjük a tésztába, megszórjuk a reszelt mozzarellával, és a tészta túllógó szélét egy olló vagy kés segítségével levágjuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük a pitét. Sütés után érdemes várni kicsit, hogy szépen szeletelhető legyen.

Bolognai pizzapite

haladó
főétel
húsos
Bolognai pizzapite
A tésztához a lisztet, sót és élesztőt összekeverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vizet is, és 10 percen keresztül dagasztjuk. Meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva, 50 percig kelesztjük.
  1. A raguhoz az olívaolajon alaposan megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a lereszelt sárgarépát és az aprított szárzellert, majd jöhet rá a zúzott fokhagyma, amit még 2-3 percen keresztül pirítunk.
  2. Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit sózunk, borsozunk, ráreszeljük a szerecsendiót, és a húst megpirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal és a sörrel.
  3. Megszórjuk az aprított bazsalikommal, majd felöntjük a tejjel, és 10 percen keresztül, alacsony lángon főzzük a ragut, hogy a leve elfőjön, így majd nem áztatja szét sütés közben a tésztát.
  4. A megkelt tésztát alaposan lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy olajozott tortaformába tesszük, úgy, hogy a szélek kilógjanak.
  5. A kissé kihűlt ragut beletöltjük a tésztába, megszórjuk a reszelt mozzarellával, és a tészta túllógó szélét egy olló vagy kés segítségével levágjuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük a pitét. Sütés után érdemes várni kicsit, hogy szépen szeletelhető legyen.

További receptek

marha / vad
street food
sajtos ételek
tészta ételek
sajtos ételek

A család többi tagja:

Soproni Óvatos Duhaj Búza

Belga típusú búzasör narancshéjjal és korianderrel.
Részletek